| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jsem zastáncem toho, aby se na děti mluvilo normálně. My se synem odmalička komunikovali skoro jako s dospělým partnerem.

Tedy žádné šišlání, papání, brmbání, hajání apod. Možná občas jsem prohodila HAM, nebo HAJÍ, když byl malinký, ale to je tak všechno.

Mluvil asi od 1,5 roku ostošest, cca od 2 všechny hlásky. Nikdy jsme "nemykali". Ale před cca od 2 - 2,5 let jsme měli problém, že syn přehazoval osoby, tzn. že mi podával hračku a říkal "Dáš." místo "Dám". Když chtěl napít, tak říkal "Chceš napít". Ustálilo se to samo v cca 2,5 letech. Teď je mu skoro 6, od 4 si sám čte, naučil se sám. Kolikrát se mě zeptá na slova, že žasnu:-) Např. co je to ultrazvuk apod.

Nechápu, proč by děti třeba do roku měly papat a pak najednou začít jíst. Podle mě je to pro ně matoucí. Stejně tak třeba názvy zvířat, pták je prostě pták, pes je pes. Vždycky se musím smát, když vidím rodiče, jak ukazují dětem kosa a říkají "Koukni, pipinka", pak to samé u labutě a dál u papouška:-))

To samozřejmě předpokládám u "normálního" dítěte. Pokud má dítě nějaký komunikační nebo psychický problém, pak je asi třeba jednat s ním a mluvit na něj adekvátně, to samozřejmě beru.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.