| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Petulo,
jeslti se ti něco nezdá, tak to chce fakt odborníka.... já když někomu řeknu, co ne/dělá náš TOm, tak obvyklá reakce je "ale to náš Pepíček dělal taky a je normální" - jenomže u Toma je to všechno trošku přes míru. Jasně že všechny děti mají hysáky, když se jim něco nedaří - ale mají je ve třech letech a ne v sedmi. A tak - prostě všechno je u něj trošku "šoupnutý". PAS diagnozu ale nemá... když jsem se o tom bavila s psycholožkou, tak jsem jí vyjmenovávala ty věci, co jsem tady postřehla - jako třeba že má od malička veliký zájem o vlaky. Což je typické pro aspíky, že mají jednoho "koníčka" - ale Tom má zájem i o jiné věci a ty vlaky nemá nastudované encyklopedicky... prostě fakt to chce někoho, kdo tomu rozumí.

U tvojí malé mi přijde, že to může být ještě furt v pohodě - to, že nemluví není tak podstatné ve světle toho, že UKAZUJE - že se SNAŽÍ o nějakou komunikaci. Že rozumí tomu, co po ní chcete.
To že si nehraje s ostatními dětmi je v tomhle věku běžné - takhle malé děti si většinou hrajou vedle sebe než spolu.
To, že se dětí bojí, taky není až taková vyjímka - jsou lidé ostýchavější a plašší a jsou extroverti. Moje děti jsou extroverti, ale kamarádi je začali zajímat až v předškolním věku - cca od těch tří si občas s někým hráli, teď (5 a 7 let) teda kamarády tvrdě vyžadují, už jim rodiče nestačí. Ale ještě v těch třech čtyřech letech byli spokojení s maminkou a tatínkem, děti snášeli, ale nevyžadovali.
Chození po špičkách - možná by to chtělo ortopeda, může to být něco, co nesouvisí s tím ostatním.
Plenky - ty neřeš vůbec, žijeme v Kalifornii, tady běhají děti běžně s plenama do tří let, a pak je odloží ze dne na den. Děti k tomu bezplenkování dospívají někdy mezi druhým a třetím rokem a až tam dospějí, tak tam budou (podobně jako s chozením - někdo chodí v deseti měsících, někdo v šestnácti - a oba případy jsou v pořádku a často jsou v pořádku i větší extrémy).

Byla by řeč s vaší pediatrou? Že by vás pro začátek poslala třeba někam s těma nožičkama a posoudila, jeslti je potřeba něco dalšího nebo ne?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.