Jestli neni autista pani doktorka
Vysetreni na autismus jsme absolvovali, 4krat hodina plus 2krat hodina pohovor... jsem doktorce rikala ze se s ni asi vubec bavit nebude, pravila ze to nevadi ze jsou zvykli na lecos... prijde mi teda mimo trvat pri vysetreni na autismus na sezeni na zidli
Syn se s ni tenkrat bavil ci nebavil podle nalady, obcas od stolu odesel, kdyz delala IQ test tak mu ukazovala na kartach co ma delat protoze to s ni nemluvil zrovna vubec.
Jinak podezreni se nepotvrdilo, v nekterych oblastech ma autisticke znaky a ma expresivni dysfazii- doporucena intenzivni logopedie, ale nez jsme se tam dostali naucil se mluvit sam
ted-o rok pozdeji mluvi v podstate uplne normalne.
Co pretrvava dodnes je obcas mirne asocialni chovani- nechape pocity druhych, kdyz ostatni placou on se rozesmeje atd. atd.... a odmala takovy matematicko analyticky vnimani sveta ci jak to nazvat (jako malej rovnal veci aby byly osove soumerny podle barev, velikosti atd., ted porad vsechno prepocitava- tj stul je ctyrujelnik se ctyrma nohama a tak dale-, miluje carkovy kody a bavi se prepocitavanim tech carek a cte cisla, maluje misto aut nakresy nabytku- namaluje zpameti zcela presne kuchynskou linku vcetne uchytu na dvirkach, zasuvek atd.
)- ma proste svoje uvazovani a zaliby
ale nic strasnyho a na prvni pohled napadnyho