| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Vážím si svého otce, až v dospělosti jsem pochopila, proč se rozešel s mou matkou (ta nás zpracovávala hodně proti němu), dnes se s ním stýkám a mé děti jsou ochotné k němu kdykoli jít, jet s ním za jeho máti (ta má 91 a letos snad zas ještě bude u mě na prázdniny). Je pro mě důležitý jeho názor, mám tendenci se jít "pochlubit" když se mě nebo dětem něco podaří a i on se o nás aktivně zajímá.
S máti nemám zdravý vztah - ale ona nemá zdravý vztah k nikomu. Kope kolem sebe, je zlá, sebelítostivá a děsný hypochondr. Vždycky tvrdila, že vnoučata jsou vše, co má na světě. Pokud jsem návštěvu nedomluvila (k nám hlídat nikdy nejezdila - má to cca 10 km, nechá se dovézt jen např. na narozeniny, za tři hoďky potřebuje jet zpět) dopředu, nedovezla zdravé, nachystané děti, které ona usadila před televizi, protože jim musela vařit a které nutila ještě cca v 9 letech si jít po obědě "odpočinout", pobyt u babičky se nekonal. To bylo v době, kdy ještě ani nebyla v důchodu - nešla s nimi na procházku, k vodě, do kina, nikam (o penězích to nebylo, buď měla nebo když byla do práce, finance vždy dostala). Děti tam zhruba od druhé třídy odmítají jezdit úplně, jejich postoj vystihuje třeba toto: Tehdy 16-ti letého syna jsem vyštvala ve čtvrtek k ní na chatu(má ji ve stejném místě jako bydlí), protože mne od středy bombardovala, že má na zahradě u branky poloodpadlou obrovskou větev, která ji určitě zabije, až spadne úplně. Syn se vrátil, prohlásil, že dovezl tu turbo větev na topení a se smíchem mi ukazoval klacík cca 4 cm nejsilnější průměr. Na mou otázku, co jinak babi prohlásil:"Myslím, že v pohodě. Jako normálně umírá." Pochopitelně já jsem ta špatná, která jí odmítá "půjčovat" děti - nikdy se mi nepovedlo jí vysvětlit, že pokud si s nimi nezahraje ani pexeso, neviděla jedinou besídku, nevyleze z auta a neujde 400 metrů aby viděla vnučku, která stojí prvně v životě na bedně, že se z jejich života vyřadila sama.
Momentálně má krom zdraví druhou mantru - peníze, resp. jejich nedostatek. A opět v takovém režimu, že je ochotná tvrdit, že pojde hlady a vzápětí z ní vypadne, že si na splátky koupila LCD televizi - přece musela, ta v obýváku se jí pokazila. Že má v bytě další dvě - no ale ty nejsou v obýváku.
Hodně se zamýšlím nad tím, jestli mne děti jednou nehodí přes palubu jako já ji - už se snažím se tím netrápit, pokud možno se s ní nestýkám, hlady umřít bych ji nenechala ale nemám už nějak snahu ji vrátit od telenovel do normálního života. Snad ne.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.