Mila Anno,
mam ten samý problém a právě jsem absolvovala návštěvu u dětské dermatoložky, kterých pokud vím mnoho není. Najdete ji v poliklinice na Karlově nám ve třetím patře (kachlíkárna). Ovšem musím vám sdělit, že paní doktorka se silně přilání k nejnovější teorii, že strava kojící matky silně ovlivňuje stav ekzému u kojeného dítěte takže musíte ve svém stravování udělat ráznou změnu: žádné mléčné výrobky, vejce a ryby. Což tedy musím říci není vůbec jednoduché. Stojíte pak před ledničkou a zoufale nevíte co máte jíst. Paní doktorka vám dá i borožurku s jídelníčkem pro takto postižené děti. Je to obdobné, žádné kravské mléko, vejce a ryby, citrusy, ořechy atd. U těžších případů je to pak ještě mhohem přísnější. Koupat jen ve vodě bez čehokoli, mazat a mazat. Kortikoidy jen v nejposlednějsím případě a to jen pár dní a slabé. Dobré je že až to mrňousky začne svědit, lze zakoupit protisvědivé mastičky, protože jakmile se začnou drbat je to katastrofa! Mám s naším Adámkem (6 m)podobný problém, krvavá zádíčka, nožičky, ruce. Sama jsem ekzematička, takže vím o co jde. Často je velký problém vypozorovat co alergii vyvolává, protože reakce se dostaví až třeba po několika dnech a vůbec se nemusí jednat o potravinu. S ekzémem to jde pořád nahoru a dolů, měsíc je člověk v pohoděl, pak se zase vyrazí. V každém případě navštivte dětského dermatologa, mají s dětmi více zkušeností. Takže hlavu vzhůru třeba se to příliš nerozvine! Pokud byste se chtěla na něco zeptat (mám načteno :-)) tak pište na ilona.sochorova@seznam.cz
zdraví Ilona
Předchozí