Přidat odpověď
Tak co mi nejde jsou housky - po upečení super,druhý den se s nimi dá i zabít - asi moc tuku, ještě musím trochu experimentovat. A chleba mi teda také moc nejde ... zkusila jsem ledacos,ale nic mi nechutnalo.
Další věc,kterou jsem zkoušela a nebyla jsem spokojená bylo suši - hlavně kvalita rýže.
"Svíčkovou" dělám jenom z Halali, maso naložím den předem do směsi, pak zeleninu oškrábnu maso obalím v mouce a osmažím na pánvi. Dám do hrnce - teď už tlakového, dříve jsem dělala v troubě a dusím ve směsi než maso změkne. Pak zeleninu propasíruji přes sítko a omáčku zahustím smetanou. Knedlík dělám ze suché směsi.
Profík kuchař a babička by mi asi utrhli hlavu,ale muž mi líbá ruce jaká je to dobrota ..... důležité je to,že mi to také chutná.
"Čínu" dělám tak,jak to ukazoval jednou Babica na Nově. A od té doby jsem s ní spokojená. Maso nakrájím na kostky a obalím v bramborové moučce, nakrájím si zeleninu ( cibule, zázvor, česnek, paprika ) . Osmahnu zeleninu na oleji s oloupanými mandlemi, přidám sezamové semínko - pokud nesmažím na sezamovém oleji. Dám stranou. Na stejné pánvi osmažím prudce maso až má zlatavou barvu - jde to i na elektrice. Maso odložím na talíř, umíchám si ve sklenici omáčku - sojová omáčka, voda kávová lžička bramborové moučky - sklenice obsah asi 0,3l - naleju na pánev a mírně zahřívám dokud směs nezačne houstnout pak sundám z ohně - vmíchám maso a zeleninu + přídám bambusové výhonky nebo sojové klíčky. A hotovo ...... první čína,která chutná skoro jako od číňana. Maso není třeba nakládat. Rýži peču jasmínovou v troubě. Pro dospěláky přidávám ještě chilli.
Kynuté těsto zadělávám v pekárně
Předchozí