| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Hele, nebuď na sebe tak zlá - pokud jsi až do 2,5 let měla zdravé dítko, tak nemáš zkušenosti. Hlavně - ona je rýma zrádná, některé děti jsou schopny se z ní dostat sami, ale pro jiné je to vstupenka mezi nemocné - to je třeba přesně náš případ.
Podle mne tvoje pediatrička jednala správně - zánět středouší je hnusná nemoc, která se rozjede z hodiny na hodinu.

Já jsem na tom byla podobně (až na to, že nám se naštěstí záněty středouší prozatím vyhýbají), synek byl až do cca 2 let zdravý, od těch 2 let měl sice celkem často rýmu, která někdy vyústila v laryngitidu, ale vždycky jsem s ním byla poctivě doma a nikde jsme necourali (byl podzim, zima, tak kde bysme nakřáplý chodili, že). Navíc naše dr. je toho názoru, že jakmile je žlutá/zelená rýma, předepisuje antibiotický kapky, aby to právě neslezlo na ty průdušky... Ve výtěrech měl nějakou Moraxellu, kterou chytal u kamaráda - u něho nedělala nic. Takže jsme kapali, nic nezanedbali, vždycky doléčili a měl i rekonvalescenci. Prevenar má naočkovaný.

I přes všechnu tu péči hned na jaře dostal 3měsíce po sobě 41oC horečky, vždy trvaly cca 5 dní a byly absolutně bez příznaků (nekašlal, rýmu neměl, jen ty šílený horečky, který ale nešly srazit~n~), CRP v pohodě. Naše doktorka je sice super a tohle podle ní nebylo třeba řešit- prý viróza + synek má sklon k vysokým horečkám.
Já jsem na tohle tedy plašič - takže jsem poprosila o doporůčo na imunologii a tam mu zjistili všechny imunologické ukazatele strašně zvýšené - prostě zvýšená funkce imunitního systému (do té doby jsem nic takového neslyšela). Nasadili mu vakcínu a od té doby je dobrý~b~. Když si naše dr. četla zprávu, konstatovala, že s jeho dg. by si stejne neuměla poradit, páč to co ona může nasadit by mu stejně nefungovalo, spíš by mu to uškodilo.

Fakt ale je, že on se tedy z té žluté/zelené rýmy není schopen sám dostat - pokud jsem to zkoušela - asi 2x, vyléčit ho běžnými volně prodejnými kapkami a bylinkami, vždycky jsem skončili na ATB (asi 2x).

Pokud začne tedy smrkat a je to žlutý, hned mu už sama nasazuju Bioparox do nosu. Do a do 3 dnů, max do týdne je úplně v poho~g~~j~~R^. Většinou s tím chodí i do školky - stříkám ráno, když ho vyzvedávám a večer....
Jo a od cca 3 let má vždycky 5 měsíců - přes podzim a zimu - nasazený Bronchovaxom - to je vakcína, která posiluje imunitu právě horních a dolních dýchacích cest - takhle jsme přežili už 3-tí zimu ve školce.
Atb má tak 1x ročně na angínu...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.