| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jaká rodina, taková role počítače

Připomínání přes počítač nám pomáhá doma v komunikaci. Netvrdím, že jsem zrovna líný, ale když mám něco udělat, je pro mne důležité, abych to udělal tehdy, když mám na to náladu a mám na to čas. Pokud je např. potřeba něco doma opravit, je pro mne mnohem lepší, když mi to manželka zadá do připomenutí a já si pak sám naplánuju, co kdy udělám. Počítač mi to připomene a já si pak podle toho třeba naplánuju program na víkend. Jinak by byl standardní postup ten, že manželka mi to řekne v nějakou nevhodnou dobu, kdy na to nemám ani čas ani náladu. Až ten čas a náladu mám, tak už si to ovšem dávno nepamatuju (a manželka taky ne) a pak jindy opět ve zcela nevhodnou dobu to schytám, že jsem to měl už před měsícem udělat a že na rodinu kašlu. Podobně to platí i opačně - já např. záclony neperu. Přitom je příjemné, že když si dávám do připomenutí to, že mám např. za 14 dní zavolat do servisu, zda je již hotová oprava, napíšu si tam rovnou i to telefonní číslo, eventuelně kam jsem si založil ten lísteček na opravu.
Co se týká nějaké zbytečné buzerace počítačem, ta se nekoná, protože jakožto programátor podnikových informačních systémů jsem naprogramoval náš domácí informační systém přesně na míru, takže jsou v něm opravdu jen samé potřebné věci a případné nedostatky není problém upravit. V našem případě neplatí, že kovářova kobyla chodí bosa.
Ovšem je pravda, že poskládat stejnou funkcionalitu z komerčního kancelářského software by asi byl problém, takže je naše využití počítače opravdu dost specifické.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.