Jak někteří už víte, zůstala jsem s dítětem sama. S partnerem jsme se dohodli o ukončení nefungujícího vztahu. Věděla jsem, že to nebude procházka růžovým sadem, ovšem nečekala jsem ani peklo...přece ho znám..
No, každopádně se věci seběhly tak, že se vše bude nejspíš projednávat u soudu, a tak bych se chtěla zeptat, co vlastně a jak mám čekat. Nejsme sezdáni, dítě má 19 měsíců, on má v práci úkolovou mzdu a na smlouvě přiznané minimum, já jsem zatím zapsaná trvale bydlící u něj, takže zatím nemám nárok na žádné přídavky, dokud se nepřehlásím na město. Kolik zhruba v takových situacích určují soudy výživné , které mi bude vyplácet? je nějaké minimum? ať se připravím na to, z čeho budem žít a tak. Já mám rodičák 7600, 7300 platím nájem. zbydou mi 300 žádný další příjem už nemám z důvodu, že mi odmítl hlídat dítě abych mohla dál chodit do práce. Mám si rovnou sehnat právníka, sepsat styk s dítětem, navrhnout část k vyplácení, a zkusit mu to předat k podpisu a ten následně notářsky ověřit, nebo mám rovnou podat žádost k soudu?
Další věc je vycestování s dítětem do zahraničí-když budu chtít na dovolenou nebo tak, jak dluho mohu být bez jeho svolení mimo ČR? Jaké papíry se vypisujé a kde je seženu v případě, že bych ho nějak časem ukecala, aby mi podepsal, že mohu žít v jiné zemi? Mám v plánu stěhování do Francie, předběžně mi souhlas dal, ale jeho názory se mění jako počasí, tak chci mít něco v ruce.
Díky všem