Přidat odpověď
Tak třeba výpek z kuřete používám na zálivku na salát se zbytky pečdeného kuřete - udělám trochu klasické vinaigrette s dijonskou hořčicí (akorát nesolím, výpek je slaný), do ní vmíchám výpek, 2 lříce majonézy, jemně usekané kapari, cibulku a petrželku.
Na sálát dám nějaké "listí", kroužky cibule, rajčat, kousky studeného kuřete a přeliju touhle zálivkou. Je to moc dobré spotřebování zbytků.
Výpek z vepřového si studený mažu na chleba.
pokud následně peču nějaké maso, tak mo místo vodou podliju výpekem z předchozí pečeně.
Výpek, pro který nemám zrovna využití, spotřebuju tak, že dám vařit vývar z něčeho - mívám v mrazáku morkové kosti nebo hovězí žebro, dám do vývaru i kosti z pečeného kuřete a přiliju ten výpek, vývar je pak vydatnější.
Předchozí