Můj první porod byl v 34+5, skončila jsem v Podolí. Druhý porod jsem plánovala co nejpřirozeněji, vybrala jsem Vrchlabí i přesto, že jsem musela jet z Prahy a do Prahy jsem se vrátila po pár letech mimo ČR. Mimčo vydrželo skoro do termínu, rodila jsem o týden dříve. První dcerka byla v Podolí jen jednu noc prý na prohřátí v inkubátoru
, apgar 10-10-10.Měla žloutenku, ale pořád nebylo místo pod lampou, když mi po 5 dnech nabídli možnost jít domů (málo míst), tak jsem šla a po víkendu bylo po žloutence.
Druhá až skoro donošená žlouteku měla také. Domů jsme šli nakonec po 5 dnech, podepsala jsem revers, chtěli si nás tam ještě nechat pro jistotu do dalšího dne.
Jinak v případě komplikací císařský řez není problém, mají tam i myslím 1 inkubátor. Pokud by to asi bylo vážnější, tak by pak miminko převezli jinam.
Záleží co chceš. Já chtěla přirozená porod bez zásahů a i když jsem si myslela, že tak snad ani neporodím (první byl císařem) a nezvládnu to bez medikace apod., tak nakonec vše bylo jinak. Jsem moc ráda, že jsem se tak rozhodla a občas nechápu některé rodičky z okolí, že rodí jinde. Ale to musí každý zvážit sám co chce. Za mě 100% spokojenost. Milý personál (krom dětské doktorky ta je trošku studený čumák, ale i tak se to s ní dalo), s nikým jsem se nemusela dohadovat o tom co chci a nechci (porodní plán jsem ani nevytahovala nebylo třeba), malá se mnou spala od první chvíle v posteli, žádné odnášení, žádný nástřih, žádné vážení po každém kojení apod. Já osobně se velmi špatně cítím v nemocnicích. A taky jsem skoro 2 roky zpracovávala první porod, kdy já skončila na Jipce s příslibem, že mi malou budou nosit na přikládání a nestalo se tak. Po porodu jsem jí uviděla až další den večer a to jen proto že přišel manžel za mnou a šel se mnou o patro níže. Na vizitě pak všichni ukazovali své děti a já tam své neměla, i když byla v pořádku, s váhou při porodu 2250 g, bez potíží, prostě fakt nic mnoc. A pak i ta buzerace, kdy do pokojů neustále někdo chodil, nejdřív jedna uklízečka umýt stoly, pak druhý podlahu, pak přílítla sestra atd. Ve Vrchlabí jsem si připlatila nadstandart, byla jsem spokojená. Doktoři i ostatní pomocný personál se usmívali, ptali se zda něco nepotřebuji, cítila jsem se tam fakt skvěle.