Mickey, asi jo, no
Úplně stejně mě udivuje, kolik lidí považuje za slavnostní jídlo kuře opatlané kečupem nebo prso s broskví stokrát jinak. A kolik lidí je přesvědčeno, že obloha dodá jídlu vyšší kvalitu a slavnostnost, která samotnému pokrmu chybí. Ano, možná obloha modrá nad hlavou
Ale prostě to tak holt je. Snahy ukázat, co je opravdu dobré jídlo, se sice objevují, ale jsou to spíš osamělé vlaštovky. Řada lidí si "slavnostnost jídla" spojuje s tím, co jim jako "slavnostní specialitu podniku" nabídnou v restauraci, kam si vyrazí oslavit třeba výročí svatby. No - a co jim na většině míst nabídnou? Jako extra specialitu podniku? Tajemství paní hraběnky s hranolky a oblohou (v závorce pod tím připsáno "kuřecí maso, šunka, niva, broskev, sýr Eidam)... to je pak těžké. Jsem jednou z hodnotitelek na www.scuk.cz - neumíš si představit, jak je strašně těžké narazit na restauraci bez Rychtářova tajemství, na restauraci se skutečně hodnotným jídlem, připraveným bez použití instatních dochucovadel, s jídlem chutným samotnou svou podstatou, nepřeráženým univerzálním "steakovým kořením" ...