Brusinkový dort Krabici čokoládových sušenek (třeba Derby) rozdrtíme na drobečky, smícháme se 100g rozpuštěného másla a napěchujeme do vymazané formy. Připravíme náplň: 500g tvarohu, 500g jogurtu, 1 kysanou smetanu, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce moučkového cukru a šťávu z půlky citronu umícháme dohladka. Pak zamícháme 5 lžic brusinkové zavařeniny a 1 ušlehanou šlehačku.
Na ztužení dortu můžeme použít buď želatinu, nebo pro usnadnění Želatinový ztužovač Oetker.
Želatinu (3 sáčky) namočíme předem na 10 min do studené vody a pak podle návodu rozehřejeme. Do rozpuštěné želatiny vmícháme postupně cca 5 lžic smetanové hmoty a pak tohle vlijeme zpět do mísy se smetanovou hmotou a rozmícháme.
Pokud použijeme Ztužovač, tak 2 sáčky Želatinového ztužovače pro smetanové dezerty Oetker připravíme a smícháme s hmotou podle návodu.
Náplň nalijeme do formy na sušenkový podklad a dáme 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Před podáváním sundáme prstenec formy a povrch dortu potřeme brusinkovou zavařeninou.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.