Já myslím, že by to nemělo jít z extrému do extrému - tj. buď hafo kroužků anebo zas naopak nic. Myslím, že některé kroužky jsou určitě přínosné, já sama jsem vymetla kde co, určitě jsem hodila do 3 kroužků každé pololetí (hudebka, výtvarka a nějaký sport) a to jsem byla krom toho venku skoro pořád a učila se na vyznamenání, zas tak časově náročné ty kroužky nebyly, že bych byla chudák, který si nepohraje
)). Náhodou je to fajn umět něco navíc, naši třeba neuměli lyžovat, a tím že jsem chodila do lyžáku, jsem se to mohla naučit, těžko by se mnou oni jeli na hory. Totéž s hraním na hudební nástroj, kdybych nechodila do klavíru, tak mě to doma nikdo nenaučí. Jsou to prostě takové věci navíc, které člověk může dělat pro radost.
Moje děti jsou zatím v předškolním věku a chodí oba do plavání a mladší holka na rytmiku (tu si sama vymohla), starší bude chodit od září ještě do hudebky (přípravka). Ty dva, max. 3 kroužky jsou podle mě fajn, času na hraní mají i tak hromadu. Navíc máme vše v místě bydliště, takže žádné dojíždění přes půl města. Ve školním věku budu určitě ráda, když ty 2 kroužky mít budou (samozřejmě je do ničeho tlačit nebudu, ale oni i tak budou chtít sami, teď se všude vyloženě těší).