Znovu zopakuju.
Správná bábovka dle vnímání těch mých chlapů... není jen správě propečená, vyklopená a barevná.... prostě je to moučník, na který byly jiné generace zvyklé... na stole....
Prapůvod bábovky znáte? Byl to dárek pro porodní bábu, proto se jmenuje bábovka... a Porodní bába byla účastna tolika porodů, že se časem stala ta bábovka, kterou by ta bába nejen ochutala, ale i si vzala kousek domů (musela být rozhodně přejedená bábovkama, tak byla vybíravá) naprosto excelentní záležitostí...
Když o tom tu tlacháme.... mne překvapuje, jak píšete... "Nejjednodušší moučník"... možná časově nejméně náročný, buchty balíme často, ale vyvedená bábovka, aby to nebyla "dusivka" nebo naopak "matlavka"... předpokládá ověřený recept, kamarádšoft s troubou a asi i s konzumenty
)