Navíc sportovní oddíly větší děti ani nenabírají. Vidím to u nás na karate, kdy je přípravka od 3 let, tam teda chodí málo dětí, většina od první třídy, ale když nastoupil někdo starší, tak to brzo vzdal - prostě s malochama ho to demotivuje, těm větším, stejně starých, nestačí, bo mají několikaletý náskok.
Stejně tak hudba. Jen tak pro zábavu se pochopitelně dá začít s čímkoliv kdykoliv, ale učitelé v ZUŠce učí děti, aby byly schopny soutěží a přehlídek, to bylo už za nás, absolvovala jsem jich nespočet...
Syn chodil do ZUŠ-ky od 5 let, byl tam jediný předškolák, ale on je talentovaný, momentálně chodí na základku která má ZUŠku v sobě, jako jediný prvák už i na "vyšší" nástroj... byl by hřích ho nepodpořit, když má talent
Moje máma trénovala plavání a velké děti vůbec nebrala, pokud nebyly dost dobré. Protože nevedla plavání, ale závodní oddíl, tudíž děti trénovala k vítězství. Tak to prostě je, může se to někomu nelíbit a nesouhlasit, ale to je tak asi vše.
Taky mi chyběly sportovní aktivity jen tak pro hru, protože všechny sporty i u nás v městě kde jsem vyrůstala, byly zaměřeny jen na závody, ne zabití volného času