Přidat odpověď
Schrink moje máti mě měla ve třiceti/tátovi bylo ještě o něco málo víc, já mladší dítě po třicítce a můj brácha dokonce po čtyřicítce. Takže sice nemáme už prababičky/dědečky, pro naše děti jsou to babička a děda, je jim oběma přes 70 a hlídání si berou a dobrovolně a jsou s děma rádi ( nejmladší vnučce bude teprv 6). Dokonce s nima podnikají spoustu zajímavých vcí, chodí plavat, s těma staršíma jezdí na dovolenou .... prostě to je o nátuře ne o věku. Sama jsem k babičce a dědovi jezdila jako dítě hodně často, jedni prarodiče dokonce žili na vsi, takže plno práce kolem hospodářství a stejně nás ( vnoučata) hlídali v pokročilém věku, prostě se to v naší rodině považuje za normální.
Znám např. jednu prababičku je jí skoro 80 a ta vodí děcko do/ze školky, protože rodiče dost pracují a tak aby malá neměla ráno šílený stres a nechodila ze školky poslední, tak obstará prababička.
Doma se smějeme, že moje mamka bude hlídat děti ještě mým dětem, protože já v té době budu zcela jistě chodit do práce
Předchozí