Přidat odpověď
Právě, nejedná se jen o ty postižené děti, jsou i jiní děti co by případně potřebovaly nějaké občas postrčení. Jen já jak jsem kdy viděla tak byl vždy jeden asistent k jednomu dítěti. Tehdy u dcery kdeyž k nim nastoupila ta dívka na vozíčku tak jsem žádala, zda by nemohla se i zároveň věnovat mé dceři a bylo mi řečeno, že je přidělená k této dívce a prostě to nejde. V případě, když dívka chyběla tak paní ředitelka řekla asistentce aby se věnovala mé dceři a pak mi říkala asistentka jak je dcera šikovná. Další samozřejmě i bylo, že tato asistentka hlavně vykonávala osobní asistenci. Ovšem mi je jasné, že to není až tak jednoduché, proč by si rodiče měli platit osobní asistenci, nemůžou za to, že se jim narodilo dítě nepohyblivé. Je to velmi začarovaný kruh, spíš také jde o to, aby děti co jsou pomalejší například nebyly vystrnaděny do těch speciálních škol nebo pro ně byla třída ve smyslu vyrovnávací. Nejhorší je, že do vyrovnávací třídy nastoupí děti co jsou nechci říct hloupější a tyto děti co jim to myslí trochu víc tak jim doporučí integraci a pak jsou odejiti do těch speciálních a mají podstatně pak i menší možnost uplatnění než z těch vyrovnávacích tříd a tam už není místo.
Předchozí