Přidat odpověď
Majkaf, to přesně je o penězích a nejsou všichni učitelé vstřícní k ped. asistenci. Ono spíš u mé dcery to bylo tak, že všeobecně bylo míň žáků v té době a otvírala se jen jedna první třída, nyní jsou tam už dvě plně naplněné, tak to nějak šlo. Ovšem když bylo napsáno z PPP nebo SPC, že se ji mají kupovat speciální pomůcky z těch peněz co dostávají víc díky její integraci tak to bylo tak, že já kupovala bzučák na dlouhé samouhlásky, různé podpůrné knížky na čtení pro dislektiky. Učitelka ovšem bezvadná a i ona chtěla toho asistenta a nedělalo ji to problém, že by ho tam při vyučování měla. Na kraj jsem i psala a stejně ho dcera nedostala a nyní psycholožka u které jsem byly tak byla zděšená jak je to vůbec možné, dcera má napsáno, že je normálně vzdělatelná, jen potřebuje právě takovou oporu v pobídkách k činnosti, případně dovysvětlit co nepochopila při normálním vyučování, tohle vše jsem musela suplovat já, paní učitelka se zaměřila spíš jen pak na postřehování a nějaký krátký diktát. Tohle téma bylo založeno na základě toho, aby další děti co jsou malé a ještě se jich to netýká byly nějak už na tom líp, než naše dítka.
Předchozí