No Mickey, ani úžasné Baden-Württemberg školství tě nenaučilo číst, jinak bys mi tak brutálně nekomolila nick.
Psala jsem, že v NĚKTERÝCH spolkových zemích se chodí automaticky v sedmi letech, nepsala jsem, že v BW. To opět ukazuje na to, že nechápeš psaný text v češtině - doufám, že v němčině jsi na tom líp, jinak tu abitur nedáš
A doporučuju ti, abys zapsala děti do škol ve Finsku, ti jsou v PISA studii ještě před BW, tak budou tvoje děti ti nejlepší, nejlepší, nejlepší na světě. Ale světe div se, školní docházku začínaj ve Finsku až v sedmi letech
:-
Jinak se projevuješ ovšem jako typická ČESKÁ matka, moje dítě jde v pěti letech do školy, moje dítě umí v roce chodit samo na nočník, moje dítě v osmi měsících chodí samo a ve třech měsících už válelo sudy a ještě v děloze počítalo integrály. Ach bože, to je tak směšný....
Je úplně jedno, v kolika letech nastoupěj děti do školy. Pro to, jakého vzdělání v životě dosáhnou je důležitý akorát: vzdělání rodičů, zda se doma čtou knížky a zda uměj jazyk země, ve které choděj do školy.
Zbytek je vcelku nedůležitej. Pokud je rodinné zázemí nakloněno studiu, tak se dítě naučí i ve špatným školství (akorát mu to dá víc práce). Datum nástupu do školy je to poslední, na čem vzdělání závisí.
Jo a nevymezuj se tak proti Turkům, ty sama máš do čistokrevný Němky hodně daleko a tvoje děti taktéž, Čech jako Polák, Turek jako Řek, pro Němce je to všechno stejně jedno a to samý
A i v Turecku mají univerzity, považ.