| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Se s tebou fakt nic nenaucim, neznamy clovece :D

To ze ziji v komunitach je vec jedna, ale to s tou skolkou vidim kolem nas, mmch v baraku jsme meli 2 turecky rodiny s detma takze to mam z prvni ruky- holka od 3 let mazala do skolky, kluci- vymodleni synackove- nemuseli nic (nejedna se jen o skolku, od jedne profi chuvy ktera hlidala obcas mj i v tureckych rodinach jsem slysela dost o rozmazlenosti tureckych kluku- zatimco holka musi kmitat, klukum se posluhuje, jeste v 5ti je krmi a oblikaji, protoze chlap- turek nemusi NIC), do skolky chodili jen kdyz meli naladu, jednou tydne nebo taky vubec... ted jsou vsichni ve skole, holka na zakladce jednickarka a mluvi perfektne nemecky, kluk ve zvlastni skole a mluvi... jako turek :) neni divu, do skoly sel s tim ze nedal dohromady vetu...a takovych pripadu jsou tady desitky a ten rozdil je opravdu videt, to neni muj nazor ale slysim to z vice stran.
Plus to ze se drzi v komunitach je vec druha, ze moje sousedka po 5ti letech v nemecku neumi ani rict kolik let je jeji dceri a ukazuje na prstech (2, zadny vysoky pocty) to je taky klasika... vsude cupita dva kroky za manzelem, nemecky umet asi nemusi.

Kazdopadne proc to pisu- si mi ned vmetla do xichtu ze se povysuju nad turky kdyz my taky nemci nejsme (teda deti jsou, az na nejstarsiho)- nepovysuju, jen konstatuju znamej fakt ze turci fakt do skoly pozdej chodi, z vseobecne znamych duvodu (viz vyse), jiny deti jinych narodnosti obvykle chodi do skoly normalne (pokud se rodice nepristehujou do Nemecka ve 4 letech ditete ze, tam je pak odklad logicky opravnenej- mluvim o detech co se tu narodily, nebo se sem pristehovaly max. v dobe kdy se ucily mluvit)

Centralismus neobhajuju a je mi jedno jestli jsou ty prohlidky narizeny z Berlina, ze Stuttgartu nebo si je vymysli na mistni hygiene, pointa byla v tom ze jsou uz dva roky pred skolou (ne rok, tudiz na pismena se jich ptaji ve 4 letech, ne v 5) a ze je zkoumaji nezavisli lidi (ne detsky doktor), a ze jsou o neco dukladnejsi (hodinu a pul to bylo u nas)... a ze se na ne neda nejit :))))) (taky jsem prosvihla prvni termin a nahaneli nas, takze to vim z prvni ruky :D )

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.