Ale s tou prací dobrá výzva, zkusím započítat...
1 hodinu si cením na 100Kč (nekvalifikovaná práce z domova, ale za slušný plat, čistého)
360x:
Používám v průměru 5 plen denně (jako zde bylo počítáno u jednorázek, z počátku 8-10, od roku v průměru 3 - chodíme na nočník plus na ostro)
rozepnutí a hození do koše stejné, jako u papírovek, hovínka házím se separačkou do wc. Nepřepírám (jsem psala, že mi to přijde jen jako rozčvachtání, přepráním se to stejně nezbaví vsáklé moči a hovnínek). Tak zde nic, maximálně 10 sekund za to rozcvaknutí.
10sekundx360dníx5plen
hození do pračky, sliz, ocet, perkarbonát, nastavení režimu, zapnutí 30sekund.
30x360x5
Věšení 2 minuty
180x360x5
vaření slizu jednou za 2 týdny (60x za 2 roky) asi 4 minuty
360x60
scvakávání před přebalením, trhání a vložení separačky 20 sekund
20x360x5
mě vychází 94 hodin
Odečtu od jednorázkařek:
nákup plen 1x/2 týdny samozřejmě nejdu jen pro ně, takže mi to zabere
3 minuty než je najdu v regálu, 30 sekund nž si vyberu, 5 sekund z košíku do košíku na kase, 2 minuty odnos z auta domů, 5 sekund rozbalení balíku
každý druhý den cesta do popelnice (vyhazuju každý den, ale obden nosím i bordel z kuchyně, to počítat nebudeme)
4 minuty (3. patro...)
= 60(obtýden) 5,6minuty plus 360x4 miuty
=29,6hodin
=
za dva roky mi celé látkování zabere o 64 hodin více než proti 30 hodinám jednorázovkářek! Tj, látkařky stráví plenami o 64 hodin více než papírářky, to je 3x více času. Pro mě je to ale jen 3x, protože jednorázovkářky nestráví skoro žádný, já 3x skoro žádný