Přidat odpověď
Len - po svých zkušenostech jsem ráda za lékaře - porodníka, za rohem /v nemocnici/. Uvítala bych ale nějaký extra pokoj, aby se ve mně neměl šanci hrabat kde kdo, vč. PA - protože ty jsou pořád někde ještě děs a hrůza.
Proti domácím porodům nemám nic, i když sama bych ho neriskla. Já ale ani vůbec nebyla vhodný adept na domácí porod - stálé komplikace.
Tudíž já sama nemám problém s tím, aby pojišťovna proplácela porod doma - asi se jedná o dulu. Porod jako takový je běžná věc, to jo, ale obecně sakra nebezpečná, a to i když je žena v porodnici.
Nevím, asi bych to v rámci zákona řešila jako revers - podpis na prohlášení, že chci rodit doma, informaci o tom, kolik peněz z účtu duly pojišťovna proplatí plus komplexní informace o tom, jaké skutečnosti jsou rizikové, jak podat první pomoc, kam volat, co sdělit apod. A myslím si, že by ani neměl být problém při začátku porodu zavolat do nejbližší porodnice, ohlásit, že začínám rodit, vše OK - to proto, aby věděli, že v jejich obvodu je rodící žena doma a kdyby volala SOS. A pak třeba zavolat do porodnice, že dítě je na světě, je OK a po telefonu se domluvit na dalším postupu bez obav z toho, že přijede sociálka v závěsu za policií a ženě bude dítě odebíráno. To je teda hnus.
Zrovna tak bych neměla problém s tím, že by žena rodička porodila dítě a dejme tomu 8 hodin po porodu byla na vlastní žádost propuštěna domů i s dítětem - pokud by nebyly komplikace.
Předchozí