Já jsem kdysi viděla dokument o dvou sestrách, které jako jediné děti z Ležáků přežily. Po válce jim postavili každé domek a té závisti, které to mezi lidma nadělalo - no fakt síla.
Jinak když člověk ví, jak komunisti zacházeli s letci z RAF, kteří bojovali o svobodu v bitvě o Británii tak se nediví, jak se chovali k přeživším Lidickým a Ležáckýcm (těch Ležáckých bylo míň - tam totiž mám ten pocit postříleli i ženy). Tito lidé měli obrovský morální kredit a tak by snadno mohli kolem sebe schromáždit lidi a vést kampaň proti straně - proto je vydeptali (v lepším případě) pro jistotu dřív, než by se o něco takového pokusili....
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.