Přidat odpověď
na kynutí možná známá "vychytávka"... a na kvásek....
babička tvrdila, že droždí do odstátého mléka....
záleží, co připravuju, buď rozpustím máslo a zchladím studeným mlékem - to je ta pokojová teplota - výsledná...
nebo si kousek mléka odleju, zahřeju, droždí rozšlehám metlou v tom mléce, popráším moukou a cukrem (mouka není nutná).. cukr ... za pár minut slušný kvásek...
zadělám těsto a kynoucí mísa nebo trouba na kynutí, většina ze současných to umí, - případně nejnižší výkon jakékoliv...
koblihy, buchty, knedlíky, prostě když je spěch....
Jinak moje oblíbená vývarová. U nás se totiž vyvaří cokoliv, ale za velice dlouhou dobu.... pomalu, probublávat, občas sebrat bílkoviny, trvá to tak 8 hodin někdy i déle... ale slušný vývar jde vyrobit z malého kousku masa a vlastně .... skoro odpadu... a nemusí se u toho tolik být.
Předchozí