Nevím, čemu všemu říkáš vychytávky
- většinou jsou to normální kuchyřský pravidla, korát se na ně zapomíná.
Jedno si zmínila - "masu se nemá ubližovat dvakrát" - tj. na maso se (s výjimkou steaků) nemá spěchat, paltí to pro pečení, vaření (vývarů), dušení - prostě při co nejnižší teplotě co nejdéle. Však proto chutná tak skvěle konfitované maso, že.
Další - vroucí voda. Kvůli tomu se doporučuje vařit těstoviny a knedlíky ve velkém množství vody - ani ne tolik kvůli tomu, že by li "vypily", ale kvůli tomu, aby se vhozením potravin voda nezchladila tolik, protože pak potraviny osliznou a slepí se. Proto se také voda solí - sůl zvyšuje teplotu varu vody, proto při vhazování do vroucí se to zchaldí jen na 100st. a neoslizne to.
V mikrovlnke na rozmrazování povoluju nejenmáslo, ale taky třeba čokoládu. A taky si tam povoluju (na 2-3s) hluboce zmrzlou zmrzlinu z mrazáku.
A také v MW škvařím sádlo - oproti otročině na sporáku nebe a dudy