Normálně sádlo na kostky - pokud možno bez kůže, kůže (stejně jako na sporáku) i v MW prská.
Škvařím v simax misce. Naplnit, pustit na 5min plný výkon. Nechat 5 min zavřenou mikrovlnku (to je kvůli tomu, aby se prý "ve varném skle ustálily kmitny a uzly" - neptej se mě, co tím chtěl můj vědecký otec říci
)
Vyndáš, promícháš, dáš do MW a pustíš opět 5 min na plný výkon. Opět ustát, vyndat, slít sádlo, které se už vyškvařilo.
Dát do MW na poloviční výkon na 3min. Ustát.
Slít sádlo.
A podle potřeby na poloviční výkon 3min ještě 1-2x opakovat, až Ti škvarky připadají akorát, jak moc máš ráda měkké nebo hodně uškvařené. Pozor, na konci to jde hodně rychle.
1kg sádla trvá i s prostoji ustalování kmiten a uzlů cca 20min.