Přidat odpověď
L+2ks
Divočina je rizková kvůli trichinelóze - to je skutečně nebezpečná nemoc, může být smrtelná. Proto každý střelený kus musí projít veterinární kontrolou - dělají biopsii bránice.
Veterinárně vyšetřenou divočinu já sama docela ráda, ale už nemám takový přísun, strejc už moc nestřílí.
Nutričně je to samozřejmě kvalitní maso - libové, tmavé, tj. s velkým obsahem železa. Ale je poněkud hůř stravitelné a navíc některým lidem smrdí.
Jak dávat dětem, to nevím, v dětské výživě se nevyznám. Jen sama za sebe můžu říct, že divočině jsem přišla na chuť až jako dospělá, jako dítě jsem ji ráda neměla.
Veterinárně nevyšetřenou bych nejedla ani sama, natož abych ji dala dítěti. Ale je to povinné, tak snad to většina myslivců dělá, nevím. Trichinella se sice dlouhou a důkladnou tepelnou úpravou zničí, ale jakékoli nedopečení či kontaminace jsou v tomhle případě fakt nebezpečné.
Předchozí