| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Claire,
jde o to, co jsi zvyklá vařit.

Já začala s tím, že jsem si vypsala jídla, která vůbec jsem schopná vařit, to znamená bez receptu, protože podle receptu neuvařím, ani kdybych se na hlavu postavila (vždycky něco zapomenu, ošidím, udělám jinak ~t~).

Pak jsem si ta jídla rozdělila podle příloh nebo základní surovny, takže houskový knedlík, bramborový knedlík, brambory, rýže, těstoviny, sladká jídla, polévky, ryby, luštěniny....Nebo, pokud vaříš víc z masa, můžeš si to rozdělit i podle druhu masa, ale já radši dělení podle příloh, to moje děti vnímají víc.

No a pak jsem si do každéh týdne vybrala z každé skupiny jedno až dvě jídla a snažila jsem se i myslet na cenu surovin a časovou náročnost, aby ty čtyři týdny byly plus mínus vyrovnané.

Když se pak objeví nějaké nové jídlo, tak ho do nějakého týdne zařadím, mám to schválně udělané tak, aby i v rámci jednoho týdne bylo na výběr z více než sedmi jídel.

Střídám zhruba tato jídla:

Točíme dokola čtyři sladká jídla: krupicovou kaši, ovocné knedlíky, palačinky a lívance. Občas některé z těchto jídel nahradím těstovinami s mákem.

Z těstovin (nepřílohových) vaříme špagety (dvoje různé, jednou s masovou omáčkou, podruhé s omáčkou z paprik a rajčat), flíčky se zelím a zapečené těstoviny (šunkofleky).

Omáčky ke knedlíkům nebo těstovinám, střídám podle nálady: rajská, koprová, houbová a guláš.

Omáčky k rýži: játrová, přírodní hovězí, kuře na paprice a potom bezomáčkové rizoto.

K bramborové kaši točím řísky, karbanátky, sekanou a kuře na bazalce.

K bramborům: dušená mrkev s vepřovým, pečenékuře, vaječné karbanátky, smažený květák nebo brokolice. A tady je to fakt s výběrem jednoduché, jakékoliv maso s trochou zeleniny nebo smažený sýr, různé obalované zeleniny.

No a ještě ryby, ty jsou někdy s kaší, někdy s bramborama, ale děláme jen pangase (obalovaný nebo na másle), tresku (obalenou nebo na másle), rybí prsty a rybí filé (opět obalené nebo na másle).

A pak jsou tam ta ostatní jídla, co ještě jíme: čočka s párkem, bramboráky, francouzské brambory, různé rychlovky jako topinky, obalovaný chleba atd...

My teda vaříme hlavně večeře, oběd mají děti ve škole a ve školce. No a vaříme tak, aby zbylo pokud možno i mně a manželovi na druhý den na oběd. Takže se i snažím, aby se ta jídla dala bez problémů ohřívat (v mikrovlnce).


Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.