Přidat odpověď
Já nevím, co tady psycologicky řešíte, to děvče porušilo daná pravidla o tom, kde bude a navíc lhalo. Lež považuji za to nejhorší, co může dítě udělat, vychováváme se ženou 4 děti, takže zkušeností máme myslím dost. Nejsem pro žádné extrémní násilí či brutalitu, ale občas pár dobře mířených na zadek neuškodí. Tělesný trest jsem uštědřil pouze 2x v životě a to u nejstarší dcery, když jí bylo 8 let a u 4 letého synka. Dcera provedla něco podobného, odešla a neřekla kam, syn utekl ze školky a všem nahnal strach. Doma jsme si vše o samotě v soukromí vysvětlili, bez křiku a emocí, řekl jsem oběma , že to, co provedli je neodpustitelné, vysvětlil jsem jim, jaký strach o ně všichni měli, ukázali jsme jim pár obrázků unesených a mrtvých dětí. Pak oba dostali nařízeno sundat kalhoty, dceru jsem si ohnul přes kolena a dostala poctivých 25 vařečkou, syn dostal rukou, protože je malý a stačilo to. Oběma to stačilo a zatím se něco takového neopakovalo. Myslím, že určitě nezapomínají na to, jak to štípalo a jak buleli, je to účinnější, než zbytečné psychologické tlachání a jsou bez újmy na psychice
Předchozí