Ráda bych přispěla svou zkušeností s porodem v neratovické porodnici. Ihned po příjezdu se nás /mě a manžela/ ujala velmi milá porodní asistentka. Manžel, který ještě do poslední chvíle nebyl rozhodnut, zda k porodu jít či ne, dostal slušivý zelený obleček a mě byl podán klystýr. Porodní asistentka mi vysvětlila, jak se uvolnit, jak dýchat...přinesla mi rehabilitační míč, ukázala sprchu, nabídla mi možnost pobytu během 1. doby porodní ve vaně...a nechala nás s manželem osamotě s možností volného pohybu. Během této 1. doby se střídaly služby a tak jsem byla seznámena s novou porodní asistentkou, která byla také velmi příjemná. Samotný porod proběhl velmi rychle. Samozřejmě, za podpory manžela a vydatné pomoci porodní asistentky a pana doktora (i s nástřihem hráze - lepší než aby se mi Jakoubek přídusil a nebo se sama hráz natrhla - ostatně pan doktor mě tak hezky zašil, že po příchodu z nemocnice domů jsem ani nevěděla, že mě nastřihával). Ihned mi Jakoubka ukázali, a když ho sestřičky osušily (během cca 2 minutek), přiložily mi ho k prsu. Potom ho odnesly do inkubátoru, kde se dvě hodinky hřál. Vykoupaly mi ho, oblékly a po těch dvou hodinkách mi ho přivezly a znovu mi ho pomohly přiložit k prsu.
Asi tak za dvě a půl hodinky přišla porodní asistentka, která mi pomohla se osprchovat, osušit, obléct...a to vše stále s úsměvem.
Péče o mě a hlavně o Jakoubka byla i v následujících dnech naprosto perfektní.
Na porod v této nemocnici budu ráda vzpomínat.
Předchozí