Přidat odpověď
Další tip: uvař si z několikanásobné dávky třešňové knedlíky a po vystydnutí zamraž. V zimě budeš mít rychlý oběd bez práce, stačí jen nechat provařit v horké vodě a hotovo. Jinak lze ještě udělat třešňová šťáva(nech 2 dny v teple vypeckované třešně, potom slej tu šťávu, co pustí, přidej cukr - na litr št´ávy ca 1.7kg - a trochu kys.citrónové, nech provařit a plň skleničky, zavíčkuj a nech chvíli stát víčkem dolů). Dobré je taky plnit sezonní ovoce po vrstvách do velké sklenice asi 4l, začneš třešněmi, vrstvu zasypeš cukrem a zaleješ rumem, pak přidáváš ovoce, co zrovna dozrává - tedy rybíz, broskve, meruňky atd..., vše postupně zacukrovat a zarumovat, uchovat v temnu a chladu).
Předchozí