| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Prosím pěkně všechny odborníky z oblasti stavebnictví, jsem v tísni!
Architekta máme na dovolené a všichni moji známí, co mají něco společného se stavebnictvím (moc jich nemám) jsou nedostupní nebo mi to neberou.

Potřebovala bych obratem (ještě dnes) vyhotovit orientační rozpočet pro dostavbu rodinného domu. Zatím je postaveno přízemí a jsou hotové stropy. Bude se stavět ještě první patro + stropy, a pak se bude dělat střecha atd.

1) Jak mám do rozpočtu pojmenovat tu položku, která zahrnuje stavbu prvního patra a stropy, aby to neznělo úplně idiotsky?

2) Naflákala jsem nějaká hausnumera k následujícím položkám, které mi dal architekt (jen to, co se ještě BUDE stavět, ne to, co je už hotovo):
střecha
přípojky
el. rozvody
topení
okna + předokenní rolety
dveře
vnitřní omítky
fasáda
zdravotní instalace
obklady a dlažby

Pak jsem ještě vymyslela položku: terénní úpravy a venkovní dlažba (říká se tomu tak?)
položku kuchyň vč. vestavných spotřebičů (není to debilní?)
položku vybavení koupelen (kromě obkladů)
položku systém inteligentního domu

3) A pak bych potřebovala poradit, JESTLI JSEM NÁHODOU NEZAPOMNĚLA na nějakou stěžejní část rozpočtu, tj. jestli tam něco důležitého nechybí. Resp. poraďte mi ještě něco, potřebuju tam upíchnout ještě nějaké částky peněz.

Takovýhle papíry pro papíry mě deptají. V každém případě díky za pomoc, čísla už k tomu snad nějaký vymyslím, aby to dávalo dohromady žádaný součet :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.