Přidat odpověď
Alsaský Flammkuchen
Plech lehce potřeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Připravíme kynuté těsto. Do 200g polohrubé mouky vmícháme buď sáček instantního droždí, nebo vlijeme kvásek z čerstvého droždí. Přidáme 60g rozpuštěného másla, 100ml vlahého mléka, lžičku soli a vypracujeme, až se těsto přestane lepit na mísu. Necháme 30 min v teple kynout. Mezitím rozškvaříme 100g nakrájené slaniny, přidáme 1 – 1,5 kg cibule a opečeme do žluta. Těsto rozválíme na plech. K cibuli přidáme 3 vejce, 1 kysanou smetanu, sůl, celý kmín a natřeme na těsto. Troubu necháme vyhřát na 200st. Koláč pečeme asi 25 min a podáváme horký.
http://kami40.rajce.idnes.cz/jednohubky/#flammkuchen.jpg
Předchozí