| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj maminky, nevím jak začít, ale zeptat se musím. Mám dvouletou holku a už od jejího narození nějaký vnitřní pocit, že je něco "špatně" (ten pocit opravdu neumím definovat). Pokusím se popsat, co mne tak nějak "zaráží" a moc prosím o váš názor (nemám se koho zeptat, když se o svém pocitu zmíním před manželem a svou mámou, tak na mne hned vyjedou...)... Několik věcí mne prostě na malé zaráží, navíc ten vnitřní pocit... je mi z toho psychicky opravdu nedobře...
Pokusím se to písnout v bodech, abych nepsala román:
- holčička už od porodnice celé dny jenom ječela, vůbec to nebylo spokojené miminko
- velice špatný spánek /trvá dodnes, spí se mnou, jinak to nešlo, složila bych se z vyčerpání/

Jak se projevuje nyní /v cca dvou letech/:
- nemluví /kromě asi 8 slov + 5 citostovcí/, vzteká se, protože si neumí říct co chce, něco ale znakuje
- nesnaží se opakovat slova
- na věci ale ukazuje
- příkazy typu: "dones, udělej" většinou i plní
- oční kontakt jak kdy (a ne moc dlouhý), občas se pomazlí, je dost citlivá
- na jméno ne vždy reaguje /myslím, že sluch by měl být v pořádku, slyší např. letící letadlo, přes zavřaná okna vlak atd./
- před cizími lidmi se stydí, když jí něco říkají nereaguje
- děti jenom pozoruje
- s jídlem problém není
- když např. řeknu jdeme ven, tak nereaguje, jako by nechápala co říkám...
- venku mi často utíká /občas ale jde i za ruku/, když zavolám např. pozor, jede auto - tak i zastaví a vrátí se ke mne
- při loučení mává jen výjimečně, většinou je jí jedno, že např. babička jde domů, někdy ale jde sama a dá jí pusu a řekne: "papa"
- zajímají ji kamínky, "bordel" na ulici /papírky atd./ víc než třeba zvířátka
- pořád mi visí "za zadkem", když ale potřebuji např. k dr., tak s babičkou bez problémů vydrží /i u babičky doma/...
- napodobuje činnosti, např. čistí plyšákovi zuby, češe panenku
- v 19 měs. se sama ze dne na den odplenkovala, chodí na nočník a i si to po sobě uklízí /chodí to vylít do záchodu, nic nevylije/, na noc plenu ještě má, venku si ukáže, že chce čůrat /říct si neumí/

- je toho víc, ale tohle je asi takový základ...

Moc se omlouvám za tento dotaz, nevím co je a co není u takhle starých dětí normální (moc jejích vrstevníků tu nebydlí, navíc nejde srovnávat - navíc všichni už mluví), moc prosím o vaše názory.
Děkuji.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.