Přidat odpověď
Poprvé v životě se chystám zavařovat a dělat marmelády. Jak na to? Dívejte se na to očima naprostého začátečníka, co nikdy v životě zavařování v praxi neviděl.
Mám tu broskve, merunky, okurky a květák. Potřebuji rady od naprostého začátku.
Třeba jak moc vymýt nebo snad vyvařit sklenice a víčka. Sklenice jsou koupené nové, šroubovací. Jak umýt ovoce?
Jak vysoko narovnat ovoce/zeleninu do sklenice. Čím ovoce zalít, cukerným roztokem, horkou vodou a prosypat cukrem a jak vysoko zalít?
Jak dlouho zavařovat, ne v trobě?
Otáčet sklenice po zavaření?
Okurky a květák to samé + Proč se dává do láku umělé sladidlo, zavařeniny se sladidlem nekupuji, nešel by použít cukr?
Marmelády taktéž + použít želírovací cukr? Není to zbytečná chemie, nestačil by obyč. cukr a pektin?
Děkuji
Předchozí