Přidat odpověď
Dělám poprvé kompot z meruněk - naplnila jsem suché, vyvařené sklenice meruňkami, zalila jsem je nálevem (400g cukru na 1 litr vody), dala jsem do trouby - na vyšší plech do kterého jsem nalila trochu vody, sklenice se jedna druhé nedotýkala. Sterilovala jsem 15 minut při 150 °C na obě strany elektrické trouby, pak 25 minut při 100 °C jen spodní stranu.
Čekala jsem, že mi půjdou nějaké bublinky z lahví, jak jsem někde četla, ale nešly, po té době jsem sklenice vyndala, otočila dnem vzhůru. Teď jsou vychladé, tak jsem je zase otočila zpátky, ale asi polovina zní jinak, jako když by nechytli. Zavařovala jsem je v poledne. Myslíte že ještě chytnou, nebo co s nimi teď?
Zavařuji kompot poprvé, tak nevím jak přesně na to. Díky moc
Předchozí