Ahoj, máme také velmi podobné problémy. Synovi je teď 14 týdnů, potíže s kojením trvají již od začátku 6.týdne.Předpokládám, že to bylo tím, že mi do té doby mléko hodně teklo a syn nemusel skoro vůbec sát jen podumlal na začátku a pak už jen polykal. To mu už po šestinedělí nefungovalo. Nejprve odmítal jen levý prs - s menší bradavkou a hůř teče, později tvrdě bojkotoval celé kojení. Vytvářela jsem odstříkáváním nadbytky mléka a dokrmovala ho stříkačkou tím odstříkaným, když měl málo (hlavně málo počůraných plen). Před každým kojením jsem se nahřívala a masírovala, pila teplý čaj, aby to hned teklo, ale zase se hned zakláněla, když to teklo moc, protože jinak se rozčílil také a hned bylo po kojení. Prdíky máme stále a dost ho ruší, mám pocit, že s nafouklým bříškem prostě pít nechce(pak dělá přesně to, co popisuješ a místo prsa si dumlá ručičku a poslední dobou i tlačí), tak se to snažíme předem trochu uvolnit a důkladně odříhávat. Když se nepřisaje hned, rozčílí se a dlouho trvá než se zklidní. Má dny kdy odmítá levý prs, tak pije vždy nejdříve z pravého a když si dá pauzu v sání rychle ho opatrně přesunu k levému - to nám většinou funguje.Má taky občas den, kdy odmítá pít třeba půl dne úplně (není to mojí stravou ani denním režimem)Od té doby, co to respektuji a zkouším ho přikládat, ale moc ho nenutím je to trochu lepší.
Je to prostě cíťa a lecos mu vadí, ale pořád ještě přes to všechno kojíme. K prsu ho musím doslova našroubovat. Jo, někdy se taky může pouštět spolykaným vzduchem, ale to spíš až po chvíli sání.
Držím palce a přeju silné nervy a zlepšení!!!!
Předchozí