Svinko, vyřešila jsi to skvěle a máš taky skvělou tchýni/to oslovení nemám ráda a nikdy jsem tak mamince manžela neřekla/. Jinak já narozeniny a svátky neprožívám, když slavíme tak na chatě kde se něco ukuctí popije posedí venku a je to vlastně takový pěkný den. Jinak si myslí že na slovensku se k tomu přistupuje jinak. Hlavně na vesnici. Můj manžel pochází ze slovenska a tam se opravdu děly neskutečné a pro mně naprosto nepochopitelné věci. Ano i roční syn dostal kytici/kterou chtěl hned ochutnat/dort který upekla nějaká sousedka a vlastně byl nepoživatelný /tučný přeslazený krém neurčité chuti, čokoládová poleva brrr/všichni museli do řady a ke zděšení synátora mu třepali pacičkou a přáli a on se sápal na tu dortu, která se musela několikrát vyfotit a pak se fotilo všechno možné dokola. Pak přišel na řadu dort - ozdoby v podobě marcipánových růžiček se museli odstranit a uložit z dosahu aby je někdo nesnědl /to by bylo škoda použijí se na další dort a zřejmně už kolovaly na všech dortech v dědině
/. To focení bylo nutné, ono se potom chodilo po dědině ukazovat fotky jaký dostal dort, dárky a kolik lidí mu přálo.To samé na velikonoce, čokoládové dobroty a jiné musel syn vézt domů v neporušeném stavu aby mohl ukázat co dostal.Babička byla zlatý člověk a před měsícem zemřela. Bylo ji 88 let. Neberte to jako že ty zvyky haním a už vůbec né babičku ale tak si prostě ona představovala narozeniny