Ahoj holky.
Mám na vás takový dotaz… třeba to některé víte z osobní zkušenosti:
Momentálně jsem na MD a mám smlouvu na dobu neurčitou u svého současného zaměstnavatele a zažádáno u něj o RD na 3 roky (ale RP budu mít 11400,– na 2 roky).
Od ledna bych ale při RD chtěla nastoupit do zaměstnání k jinému zaměstnavateli, u kterého pracuje i moje matka. Střídaly bysme se na směnách kvůli hlídání mé dcery. Tento zaměstnavatel podniká v úplně jiné činnosti než můj současný zaměstnavatel.
Po uplynutí tříleté RD bych se ale chtěla vrátit ke svému současnému zaměstnavateli.
Jde to takhle vůbec udělat?? Nechci hlavně přijít o RP… budu brát 11400,– a současně bych si chtěla přivydělat než se vrátím do práce… hlavně mi jde o ten třetí rok, protože to bych byla jinak doma zadarmo.
Jaký typ smlouvy bych musela u toho nového zaměstnavatele mít? Můžu mít třeba normální smlouvu na dobu určitou nebo to musí být nějaká dohoda o provedení práce? Chtěla bych tam totiž chodit normálně na osmihodinové směny 5 dní v týdnu, takže normální HPP. Jak je to pak s odvody? Odvádí za mě pojištění stát nebo ten nový zaměstnavatel? Můžu si pak uplatňovat daňové odpočty?
Omlouvám se za dlouhý dotaz
a předem děkuji za vaše odpovědi a rady
Lucka