Když to tak čtu, tak to vypadá, že všechno dělám špatně
. Marmelády sladím zásadně podle chuti, vždycky zapomenu zvážit, kolik toho ovoce mám. Jen jednou jsem si vzpomněla zavčasu, pak odvážila nařízené množství cukru a při konzumaci jsme pak konstatovali, že jsou na nás přeslazené. Sklenice a víčka před zavařováním jen proleju vařící vodou a do mokrých rovnou leju marmeládu. Někdy je obrátím, někdy ne. Druhý den (zavařuju vždy v noci) šoupnu do trouby, po vyndáním dím víčkem dolů a nechám tak vychladnout. Občas jsem se nějak nedostala k tomu šoupnutí do trouby, takže sklenky zůstaly jen tak. Za posledních 5 let se mi zkazila akorát 1 sklenice a to i v tom našem plesnivém bytě, kde zplesnivěl i cukr. Ono to s těma postupama nebude tak žhavý, každý ať si najde co mu funguje a vyhovuje.