| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nikol, nad "dobré rady" je třeba se povznést. U výchovy dětí platí víc než kde jinde, že kdo nezažil, nepochopí. Ale jellikož já jsem už zažila, dovolím si radu - zkus se vždycky na každou situaci podívat z pohledu dítěte. My rodiče máme tendenci říkat, že dítě "zlobí", ve chvílích, kdy nejedná podle naší vůle. Jenže my si o to "zlobení" často koledujeme. Vystavujeme děti situacím, které jsou pro ně obtížně zvladatelné, a divíme se, když se s nimi snaží vypořádat po svém. Příklad: bereme děti s sebou na nákupy a další "dospělácké" aktivity, které jsou pro děti nudné a zdlouhavé, takže je přirozené, že začnou po chvíli "zlobit". To se týká i všelijakého čekání, cestování apod. - děti mají jiné vnímání času a např. čekat pět minut nečinně na autobusové zastávce pro ně může být nekonečné utrpení. Samozřejmě je obtížné sladit režim a zájmy dětí a dospělých, ale mně vždycky hodně pomáhalo si uvědomit, jak asi kterou situaci prožívá dítě a snažila jsem se mu pokud možno nějak vyjít vstříc.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.