Dobrý večer všem,
potřebuju se trochu dostat z našeho odpoledního šoku....
Synek (4 roky) byl v noci na dnešek horký, o půlnoci jsem mu dala dávku nurofenu, stěžoval si, že se "mu dělá špatně", ale pak usnul. Ráno byl celkem OK, normálně si hrál, byl hodný, živý, čilý jako vždycky, vůbec nijak unavený nebo že by polehával, jedl, pil, bez zvracení nebo průjmu. Občas si postěžoval na bolest břicha, ale jinak nic. Odpoledne jsme dokonce šli i do stínu na hřiště, dováděl tam jako obvykle, honil se s bráchou apod.
Nicméně když jsme se asi okolo čtvrté vrátili, tak si začal tak stěžovat na to břicho, že jsme ho změřili - měl 38,5 C. S manželem jsme dostali strach, jestli to třeba nemůže být slepák, tak jsme zajeli na pohotovost. Doktorka prohmatala břicho - tam nález žádný, podívala do krku a hned hlásila, že je to angína a že dostaneme antibiotika - Ospen na 10 dnů. Já stála jak opařená, protože na bolest v krku si vůbec nestěžoval, banaopak jak říkám, normálně jedl a pil, všechno. Jenom na to břicho. Angína by mě vůbec nenapadla.....
Bohužel jsou to od Velikonoc synkova 4. antibiotika.....nejdřív Augmentin, pak týden ve školce a Ospen, pak týden ve školce a opět Augmentin a teď 4 týdny doma a minulý týden ve školce a opět Ospen
. Doktorka mu při minulých dvou antibiotikách dělala výtěry z krku a z nosu - žádný nález.
Naše doktorka má od zítřka měsíc dovolenou, takže v týdnu musíme k zaskakující doktorce pro druhou krabičku toho Ospenu (na pohotovosti jsme dostali jen malé balení). Myslíte, že bych jí měla říct zase o ty výtěry?
Měli jste někdo podobnou situaci s nemocemi u děcek jako já teď??
Co vám pomohlo??? Vitamíny, vyndání mandle (to je nám tedy doporučeno - objednaní jsme na září) nebo někam odjet na měsíc někam do hor???
Jak z tohoto začarovaného kruhu antibiotik a nemocí ven??? Chce to opravdu "jen" čas a až povyroste, bude to lepší??? Vůbec nechápu, kde to mohl zase chytnout??? Dr. na pohotovosti říkala, že prý jsme dneska 40. případ s angínou.....
Prosím poraďte, jsem z toho už hodně zoufalá, potřebovala bych zkušenosti vás ostatních......
Je mi hrozně líto staršího syna....měli jsme v plánu různé výlety, vycházky nebo prostě cíle, kam se během roku nedostaneme....a teď kvůli mladšímu s tou angínou vlastně opět nikam nemůžeme....snad aspoň v tom srpnu se někam dostaneme - ale už upadám do beznaděje. Ještěže ten starší je celkem nenáročný a je rád doma, vždy si vymyslí vlastní zábavu, jenomže - samozřejmě o nějaký ten výlet by moc stál. Ach jo.....