Rodila jsem v táborské porodnici v roce 2001 a přesto, že jsem měla nekomplikovaný a poměrně rychlý porod, mám na pobyt na porodním sále velmi nepříjemné vzpomínky. A to především díky absolutně neochotné a velice nepříjemné porodní asistentce. A to jsem po ní nechtěla absolutně nic, nebyla jsem hysterická a skoro celou první dobu porodní jsem si potichu sama protrpěla ve sprše (aniž by mi za toto placená asistentka podala jakékoli informace - např. jak správně dýchat). Jeden by si řekl, že možná měla jen špatný den, ale několik mých kamarádek mělo bohužel tu smůlu, že si dovolily rodit zrovna v době, kdy měla tato, mimochodem již starší paní, službu. A měly s ní bohužel stejné negativní zkušenosti. Nechápu z jakého důvodu si táborská nemocnice drží na porodním sále někoho, kdo dokáže znechutit novopečeným maminkám den, který by měl být nejkrásnějším v jejich životě. Jiná kamarádka měla ve stejné porodnici u porodu příjemné mladé sestřičky a nemohla si jejich přístup a psych. podporu vynachválit. Vše je pouze o lidském přístupu a o slušnosti a je mi velmi líto, že zrovna u porodu mého dítěte byl někdo, komu to vůbec nic neříká.
Předchozí