Velkou výhodou v Bohunicích je, že na pokoji bývají maminky pouze po dvou a konkrétně náš pokoj měl i vlastní záchod a umyvadlo pouze pro nás dvě /pokoj č. 4 ve IV. patře/. Sprchy bohužel společné a sem tam nebyly moc čisté. Manžel za námi chodil tak jak mu to vyhovovalo, ale když přišlo víc lidí než 1 najednou, netroufla jsem si je na pokoj zvát. Myslím ale že je někdy lepší mít návštěvy přímo na pokojích omezené... Porodní boxy jsou příjemné, jako velké mínus ale považuji to že na záchod i do sprchy se musí poměrně daleko po chodbě a nejsou přímo na pokoji /kromě nadstandartu, kde je k dispozici vana/. Takže jsem vlastně skoro ani nevyužila teplé vody ke zmírnění bolestí, nechtělo se mi neustále běhat tam a sem. I osprchování po porodu bylo trochu náročnější, naštěstí jsem tam měla manžela a doprovodil mě, sama bych to asi těžko zvládla. Na Obilňáku pokud vím jsou WC i sprcha přímo součástí porodního boxu, což je fajn. Na druhou stranu jsou na Obliňáku pokoje na šestinedělí pro 3-4 maminky, takže to asi bude horší s klidem i se spaním. Za pár týdnů mě čeká druhý porod a tentokrát jsem se rozhodla jít rodit na Obilňák, myslím, že je tam lepší profesionální péče pokud nastanou při porodu nějaké komplikace a hlavně je tam nejlepší novorozenecká JIPka, pokud by mělo nějaké problémy miminko. První porod v Bohunicích jsem měla nakonec klešťový, nedokážu posoudit zda to byla vina moje, zdravotního personálu nebo zda tomu nešlo nijak zabránit, každopádně miminku najednou začaly padat srdeční ozvy a muselo rychle ven, takže nebyla jiná možnost a těmi kleštěmi to nakonec dopadlo díky panu primáři Dörrovi naprosto bez komplikací pro malého či mne. I tak ale se mi po této zkušenosti do Bohunic nechce a tak to zkusíme jinde. Někdy jsem ráda, že máme v Brně jen tři porodnice, vybírat si z více možností by asi bylo fakt náročné.. :-)
Předchozí