To dobře znám. Jsem stejný typ kuchařky, navíc mám, dnes už je to diagnóza, tzv. dyspaxii, neboli obě pracky levé, furt mi něco padá, lítá vedle, odskakuje z prkénka, vyšplíchává z koflíků a hrnců, kape na plotnu či podlahu.
Kupodivu k tomu všemu ale vařím dobře.
Před pár lety jsem se rozhodla podniknout krok k osobnímu růstu (haha), začít vařit tak, aby nebylo třeba uklízet kuchyň za pomoci armády. Čas uvaření mi to zhruba ztrojnásobilo, ale jinak mám ze sebe radost, heč
.
Zavedla jsem jako úhelný kámen, že jídlo nandám až v momentě, kdy je všechno uklizené, což už pak není tak velké zdržení, když šudláš za chodu.
S dětmi jsem to udělala nakonec stejně, jako to matka s babičkou dělaly s námi. Řekla jsem jim, že jídlo dostanou, až bude hotové,což zjistí tak, že je zavolám a do té doby ať ráčí vyfičet z kuchyně a neřvat a nervat se, nebo nedoustanou moučník a smyčec. Funguje to dobře. Děti to respektují a jejich potřeba hodnotné stravy v kulturním prostředí je respektována
.