| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Baruško - záleží na mnoha faktorech a okolnostech.
To, co píšeš, resp. to, zač sis vysloužila přezdívku, je podle mě absolutní nesmysl.

Pohybuju se už léta tak nějak mezi dvěma břehy a snažím se posoudit všechno možné ze všech pohledů.

Netolerance katolíků však má, jak jsem se s hrůzou přesvědčila, své opodstatnění.
Nelze pochopitelně měřit jedním metrem, ale už na fakultě (ETF) jsem se setkala s velmi osvícenými katolickým i protestantskými kantory, dtto spolužáky, ale mezi spolužáky, hl. mezi ortodoxními katolíky, jsem poznala poměrně dost xenofobních, zcela netolerantních k jiným náboženstvím, odsuzující homosexualitu, jakoukoli antikoncepci, interrupci za každých okolností i umělé oplodnění plameny pekelnými, ač to zastírali biblickým učením a zásadami.

Posléze, rozmazlená úžasným pedagogickým sborem na ETF, vyrazila jsem spokojeně do života páchat další svá přesevzetí.
Vysadila jsem HA a svůj nesezdaný, neposvěcený, 15letý partnerský svazek jsme s přítelem (nepraktikující věřící katolík, já věřící pohan) završili umělým oplodněním a 19 měsíců po narození syna jsem stejnou metodou otěhotněla podruhé.

Farář, který nám syna křtil, byl nadšen myšlenkou, že bych se ráda dala pokřtít i já.
Po půl roce však začal navyšovat požadavky a podmínky křtu, hraničící s vydíráním - když jsem se ptala na podmínky křtu na začátku, nezmínil se o ničem ani slovem, konzultace přestaly být dialogy, o něž nestál, neb jsem ho uváděla do rozpaků a jednalo se pouze o hodinovou, zcela nezáživnou nalejvárnu a vymejvárnu, z níž mám navíc státnice a vskutku jsem si to takto nepředstavovala a díky tomu začalo vyplouvat na povrch i to, že ten pán nemá rád cikány, pohrdá jinými náboženstvími, včetně jiných křesťanů, nemá rád zvířata a bojí se koček (ďáblova stvoření) a pár týdnů poté, co jsem si ho v duchu překřtila na "pátera Koniáše", jsme naši spolupráci dočasně přerušili.
On ve mně nespatřoval dostatečný plamen víry, já mu přestala věřit a přestala jsem k němu cítit úctu.

V církevní obci, kde hlásá podobným způsobem, se nachází mnoho lidí, vůči nimž mám morální a charakterové výhrady (např. jeden z hlavních vyšetřovatelů StB tohoto kraje) - jsou však jeho oblíbenci, spravují kostel i finanční dary, Pánubohu by paty ukousali a knězi lezou do...

Vím, že to tak není všude, ale jsem znechucena a rozumím tomu, že pokud se něko setká s takovouto skvadrou věřících, konvertuje kamkoli, jen aby nemusel nahlas přiznat, že je římský katolík (řeckými se taky pohrdá)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.