Přidat odpověď
Jsem zastánkyně svobodné volby ženy,co se týče porodu i následné poporodní péče,jak o ženu ,tak o miminko.nežijeme ve středověku a nejsme nevolníci.Zákon ctím.měli by ho ctít také ostatní.
Takže k věci.Přečetla jsem si v brněnském deníku o této kauze,která dnes probíhá před krajským soudem v Brně.Zde je odkaz,článek je velmi zajímavý http://brnensky.denik.cz/zlociny-a-soudy/zena-porodila-doma-ted-zaluje-zachranare20110812.html.
Jde o to,že žena neplánovaně porodila doma,poté zavolala sanitu,aby lékař přestřihl pupeční šnůru a zkontroloval dítě.Dítě bylo dle lékaře v pořádku,ale nařídil převoz do nemocnice,aby bylo dítě řádně vyšetřeno.Potud myslím,normální situace.Ale matka odmítla převoz,dle lékaře zdravého novorozence.Zde se se zlou potázala,byla přivolána policie ČR a matka i s dítětem následně převezena do nemocnice.Proti její vůli.Takže je nasnadě,že se matka,proti tomuto protiprávnímu jednání ohradila a podala na záchranáře žalobu.
To snad ani není možné?Kde to žijeme???To si opravdu nemůžeme o sobě a dítěti rozhodovat svobodně????
jsem velmi napjatá,jak to dopadne,nejraději bych to viděla osobně,v soudní síni.
Kde zůstal zdravý selský rozum????
Předchozí