Přidat odpověď
Štěpi, i kdyby to bylo takhle (podle mě není), neměl právo je kamkoliv převážet proti jejich vůli. On má právo event. vzít rodičům dítě a odvézt ho, pokud je akutně ohroženo na životě a rodiče jeho záchranu odmítají.
Pak by ale těžko říkal, že je v pořádku.
Nám se tohle teď stalo v porodnici, holčička dostala apgar 10,10, 1O. Paní doktorkou byla pochválena jako pěkná, zdravá, byla samozřejmě vyšetřena. Prosila jsem na sále pro sichr o ještě jednu dečku kvůli teplu, pan doktorka pravila že netřeba, holčička je v poodě teplo neztrácí. Pak, aby mi zdůvodnili, proč ji chtějí odebrat, najednou byla pdchlazená, "mohla umřít". Když jsem to chtěla písemně, najednou už neumírala a nebylo třeba ji odebrat.
Vše kvůli tomu, že kvůli pravidelným kntrolám v prvních hodinách po porodu je pro sestry pohodlnější, když děti leží na novorozencích. Matce lze nakecat cokoliv, ta je totiž blbá... Ono to působí.Zvlášť bezprostředně po porodu. Řeknou: "Chcete aby vám umřela?" A je klid.. Nikde jinde v civilizaci by jim tohle neprošlo. Tady jo. Ale už to pomalu končí.
Předchozí