Maminka v důchodu s invalidním tatínkem (fyzické a mentální onemocnění) se chystá na rekonstrukci jádra v paneláku. Chce udělat kompletně nové dlažby, dlaždičky, elektřinu, vodu, plyn, vestavět radiátor-žebřík k topení (ne na elektřinu), patrně zazdít jedny dveře, novou sanitu a novou kuchyň, vymalovat...
Prý jí bylo řečeno, že jde o práce na 10 dní, ale to je bez instalace kuchyně.
Obávám se, že její představa je značně nerealistická a potřebuji pro ni vyhotovit "plán prací", aby měla lepší představu, co se bude muset udělat předem a co potom. Na dobu rekonstrukce se s tatínkem samozřejmě vystěhují, ale vzhledem k jeho mentálními stavu je lepší, aby se odstěhovali na co nejkratší dobu. Myslím, že bude delší, než si maminka myslí.
Pomožte mi prosím svými zkušenostmi si udělat co nejrealističtější přehled toho, co bude potřeba alespoň předem - sama jsem nikdy nerekonstruovala nic, naprosto mi stačila výměna oken v bytě a následné dvoutýdenní uklízení
- Rodiče si musí vypracovat seznam věcí, které budou po dobu pobytu mimo domov potřebovat, ty sbalit a nic dalšího už nehledat
- Srolovat koberce v předsíni a obyváku a podlahu nějak ochraně zakrýt. Zapečetit maskovací páskou dveře do ložnic a komory, aby tam nešel prach.
- Nábytek v (do kuchyně průchozím) obyváku přesunout na jednu stranu a co nejlépe zabalit igelitem a ten přilepit páskou k podlaze.
- Sundat záclony
- Vynést všechny věci (aha, tady mám problém s pořadím
) z kuchyně, koupelny a někde je v bednách uložit.
Jak dlouho jste po rekonstrukci uklízely? Jak dlouho vám skutečně trvala rekonstrukce v takovémto rozsahu dělaná jedinou firmou?
Všem moc díky za postředy a čas